Poliranje farova, Royal glass service Beograd, Srbija

Glass Servis Beograd | Poliranje farova

Poliranje farova

Automobilski farovi su svakodnevno izloženi različitim uticajima koji značajno skraćuju njihov vek trajanja. Farovi koji se dans ugrađuju na sve vrst vozila su plastični, zbog čega su vrlo osetljivi na spoljne uticaje i faktore. Proizvođači na farove stavljaju specijalni zaštitni premaz kako bi se sprečili negativni efekti sunčevog zračenja i ostalih spoljnih faktora.

Usled uticaja sunca, vetra, prašine, kamenčića na putu, kao i usled naglih promena temperature, zaštitni sloj na farovima propada, matira i zato farovi postaju žute boje. Tokom vremena farovi matiraju, požute i postaju zamućeni, što može negativno da utiče na vožnju u noćnim uslovima i ukupnu estetiku automobila.

Reparacija i poliranje farova

Fizička oštećenja na farovima, poput ogrebotina i određena zamućenja mogu se u potpunosti ukloniti. Naši majstori za reparaciju i poliranje farova učiniće vaše farove ponovo novim.

Procedura poliranja farova podrazumeva skidanje oštećenog sloja, ravnanje spoljne površine i nanošenje zaštitnog premaza. Poliranje farova sa spoljne strane utiče na uklanjanje oksidiranih delova, ogrebotina i zamućenosti na farovima. Poliranjem farova se maksimalno vraća funkcionalnost farova i povećava intenzitet svetlosti koju emituju.

Koje alate koristimo za poliranje i reparaciju farova?

Za reparaciju farova, Royal Glass Servis koristi profesionalne alate za poliranje osetljivih površina i najkvalitetnije 3M polir paste.

Kako funkcioniše proces poliranja farova?

Proces reparcije i poliranja farova traje 20 minuta po faru i izgleda ovako:

  • Prvo se vrši zaštita delova automobila koji se nalaze oko samih farova da ne bi došlo do oštećenja prilikom poliranja. Farovi se ne skidaju.
  • Zatim se vrši ručno čišćenje farova pešćanom šmirglom koja otklanja oštećene slojeve na farovima.
  • Posle šmirglanja farova, sledi mašinsko poliranje površine fara specijalnom mašinom za osetljive površine, pri čemu se koristi nekoliko različitih pasta za poliranje.
  • Na kraju se vrši nanošenje keramičkog zaštitnog premaza koji sprečava propadanje fara. Vrlo često se na farove umesto zaštitnog premaza stavljaju u zaštitne bezbojne folije koje trajno štite farove od spoljnih uticaja.
Kako da nas kontaktirate?
 
Zanima vas reparacija i poliranje farova na vašem vozilu? Imate dodatno pitanje za nas? Pozovite nas odmah na +381 11 242 15 19